ruokalista

Nautiskellaan Satamaravintolassa!

Menu – Mathildan Marina

SYKSY 2025

 

Kaikki annoksemme ovat laktoosittomia ja saatavana gluteenittomina.

 

SAVULAMMASKEITTO 
13,50 € | 19,50 €

Aitoa makua luomulihasta

Täyteläisen kermainen keitto saa herkullisen makunsa savustetusta Peltosaaren karitsanlihasta

mausteina lempeä valkosipuli ja tuore timjami sekä leipää.

(Sis. allergeenit: gluteeni, maito)

 

 

POHJOLAN TAPASLAUTANEN

18 €

Herkkuja maisteltaviksi

Peltosaaren savulammasta, Saloniemen luomujuustoja,

pikkelöityjä metsäsieniä, Veljesten suolakurkkua, pikkutomaatteja

ja talon gluteenitonta siemennäkkileipää.

(Sis. allergeenit: maito)

 

 

VEGE-TOAST

19,50 €

Lämmin kasvisherkku

Pariloitua levainleipää ja paahdettuja kasviksia, basilikakreemiä ja Saloniemen luomujuustoa

sekä ranskalaiset ja paprikamajoneesidippi.

SAA PYYDETTÄESSÄ VEGAANISENA

(Sis. allergeenit: gluteeni, maito)

 

 

PAISTETTUA SIIKAA 

32 €

Lähivesien kalaa

Kalaliike Aspin siikaa voissa meheväksi paistettuna, kauden kasviksia, valkoviinikastiketta, tilliöljyä

sekä perunaa sitruunalla ja tillillä maustettuna.

(Sis. allergeenit: maito)

 

 

PEURAA KAHDELLA TAPAA

36 €

Syysmetsän antimet lautasella

Tuiskulan tilan peurasta paahdettua paistia ja pariloitua ulkofileetä, tarjoiltuna samettisen

madeirakastikkeen, paistettujen metsäsienten, puolukoiden ja krossattujen perunoiden kera.

(Sis. allergeenit: maito, selleri)

 

 

HERKKUBURGER 2.0

21,50 €

Nälän taltuttava klassikkoannos

Naudanlihapihvi, pekonia, jalapeñojuustoa, tomaatti-sipulisalsaa, salaattia ja paprikamajoneesia

sekä ranskalaiset ja paprikamajoneesidippi.

(Sis. allergeenit: gluteeni, maito, muna, seesaminsiemen)

• Vaihto bataattiranskalaisiin TAI parmesaaniranskalaisiin + 1 €

• Gluteeniton sämpylä + 1,50 €

 

 

VEGEBURGER

20,50 €

Herkutteluun ilman kompromisseja

Vegaaninen Tasty-pihvi härkäpavusta, jalapeñojuustoa, tomaatti-sipulisalsaa,

salaattia ja vegaaninen lime-aioli sekä ranskalaiset ja paprikamajoneesidippi.

(Sis. allergeenit: maito, muna, seesaminsiemen, sinappi)

VEGAANINEN JUUSTO JA MAJONEESI PYYNNÖSTÄ

 • Vaihto bataattiranskalaisiin TAI parmesaaniranskalaisiin + 1 €

• Gluteeniton sämpylä + 1,50 €

 

 

LAPSILLE

 

LASTEN BURGER

11,50 €

Annos pienimmille ruokailijoille

Naudanlihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, salaattia ja ketsuppia

sekä ranskalaiset ja paprikamajoneesidippi.

(Sis. allergeenit: gluteeni, maito, muna)

 

 

LASTEN KALA

13 €

Minikulinaristin saalis

Voissa paistettua Kalaliike Aspin siikaa, keitetyt perunat ja tillivoi erillään,

porkkana- ja kurkkutikkuja.

(Sis. allergeenit: maito)

 

 

KANAKORI

11,50 € | 19,80 €

Parasta käsin syötynä

Gluteenitonta paneroitua broileria, kurkkua, porkkanaa,

ranskalaiset ja paprikamajoneesidippi.

(Sis. allergeenit: muna)



PIENEEN NÄLKÄÄN

Pieni Salaatti  5,50 €

Ranskalaiset  6,50 €

Bataattiranskalaiset  8,50 €

Parmesaaniranskalaiset  8 €

(Ranskalaisten allergeenit: muna – parmesaanissa myös maito)

 

 

 

JÄLKIRUOKA

 

TARTE TATIN 

12 €

Klassinen syysherkku

Karamellisoitu gluteeniton omenakakku ja vaniljajäätelöä.

(Sis. allergeenit: maito, muna)

 

*****

 

RUOAN ALKUPERÄ

LÄHITUOTTAJAT

Peltosaaren luomulammastila, Perniö – lammas

Kalaliike Asp, Salo – siika

Tuiskulan tila, Angelniemi – peura

Saloniemen juustola, Laitila – juusto

Vaanelan puutarha, Perniö – jääsalaatti

Veljesten Kurkku, Perniö – suolakurkku

 

MUUT TUOTTAJAT

Kaivon liha, Turku – nauta

HK Suomi – broileri

Aukioloajat

To 11–18
Pe–la 12–22
Su 12–18

Keittiö sulkee aina tunti ennen

 

 

NÄHDÄÄN SATAMASSA!